joi, 18 august 2011

2011 - Colindand muntii nostri in luna lui Prier

Aprilie (''Prier'') este o continuare a zilelor babelor Marta si Dochia. Denumirea de ''prier'' se datoreaza faptului ca se considera ca aceasta perioada din an este una foarte prielnica. Cu toate acestea, timpul e inselator de la o zi la alta ceea ce dauneaza plantelor si animahttp://www.blogger.com/img/blank.giflelor mici. In zile foarte friguroase si cu vant uscat luna aprilie era denumita in popor ''Traista-n Bat''.
Sursa: Articolul Lunile anului in traditia populara

Urcand spre Creasta Oslei vedere catre Marele Retezat. Foto made by Tiberiu Feckzo
A 6a tura a fost ceva instant, stabilit in ultimile ore ale unei zile de vineri. A fost o tura fulger prin Piatra Mare alaturi de Petru cu vizitatea celor mai importante obiective ale acestui frumos masiv in care amintiri din prima mea tura mai serioasa m-au purtat la tot pasul.

Perioada: 2.aprilie.2011

Muntii: Masivul Piatra Mare din Carpatii de Curbura (Carpatii Orientali)

TRASEU:

Extras Harta 5 munti din Carpatii de Curbura
Dambul Morii – Canionul 7 Scari – Cabana Piatra Mare (Banda Galbena) – Vf. Piatra Mare (1844m) (Banda Rosie) – Cascada Tamina - Cabana Piatra Mare (Banda Albastra) – Pestera de Gheata (Banda Albastra) – Sirul Stancilor – Dambu Morii (Punct Rosu). Total 12 ore cu tot cu pauzele de pe traseu si opriri de 2 ori la cabana.

Sirul stancilor
Povestea acestei ture am lasat-o amintire in filele unui jurnal intitulat Ratacind prin amintiri...Piatra Mare.
....................................................

A 7a tura a fost tot planificata pe ultima suta de metri alaturi de cei mai buni prieteni ai mei, Razvan si Andreea. Am hotarat sa facem o tura „light” in Postavaru caci din nou prognoza meteo nu anunta vreme buna de urcat pe sus. Si uite asa am prins Zapada mieilor in Postavaru, un munte pe care il ignorasem pana atunci dar caruia i-am descoperit farmecul si il recomand cu caldura tuturor, dar in special celor ce vor o plimbarica la munte. (eu am vrut sa combin mai multe plimbarici si mi-a rezultat un traseu de 12 ore)

Perioada: 10.aprilie.2011

Muntii: Masivul Postavaru din Carpatii de Curbura (Carpatii Orientali)

TRASEU:

Extras Harta Masivul Postavaru (mielu.ro)

Cabana Cheia - Cheile Rasnovului (TR) - Spinarea Calului - Poiana Trei Fetite - Cabana Cristianul Mare (BG) - Vf. Postavaru - Cabana Postavaru (CR) - Poiana Cristianul Mare (CA) - Poiana Ursului - Avenul Groapa de Aur (PR) - Valea Poienii - Cabana Cheia (BA)


Iarna in luna aprilie
....................................

A 8a tura – o revedere mult asteptata cu un grup minunat de oameni la granita dintre Valcan si Retezat. O tura tot in colaborare cu Mugurel - Dinozaurul adormit si fratele mai mic al Retezatului ( Oslea si Retezatul Mic). Din pacate vremea nu ne-a permis sa facem si traseul planificat pentru Retezatul Mic in schimb unii s-au bucurat de vizitarea de pesteri iar altii au avut parte de socializare din plin. Candva voi relua aceasta tura pentru a revedea splendoarea Retezatului de pe creasta adormita a Oslei, cat si pentru a reusi sa ajung pe vreme buna pe Piatra Iorgovanului.

Perioada: 30.aprilie – 1.mai.2011

Muntii: Muntii Retezat si Muntii Valcan din Grupa Muntilor Retezat – Godeanu (Carpatii Meridionali)

TRASEU:

Sambata: 

Extras Harta Muntii Valcan de Nae Popescu
  Casa de vanatoare Cîmpuşel – Muntele Ursu – „La oamenii de piatra”- vîrful Coada Oslei (1899) - vîrful Oslea (1948) – vf. Pestisanu – Saua „La Suliti”- muntele Şarba – curmatura Sarba – Poiana Gura Sarbei – Valea Jiului de Vest - Casa de Vantoare Campusel
Potecă nemarcată. Timp total estimat: 7 ore.
Pestera nr.4 si Pestera cu Corali.


Pe creasta Oslei. Foto made by Tiberiu Feczko
Duminica: Socializare / Pestera lui Inti

Vedere din Pestera lui Inti. Foto made by Tiberiu Feczko
Cazare/campare:
- vineri noapte: Pensiunea Lazarul din Campu lui Neag
- sambata noapte: campare la Campusel.

Povestea acestei ture am lasat-o amintire in filele unui jurnal intitulat Pe dinozaurul adormit (Creasta Oslei) si Simfonia picaturilor de ploaie.

Alte jurnale ale acestei ture:
- Lainici, Oslea, Cheile Scorotei by Mugurel
- Pe creasta Oslei in ultima zi a lui aprilie by Irina

Niciun comentariu:

Agonie si extaz

Agonie si extaz